search-icon Waar ben je naar opzoek?
Selecteer een pagina

Basket

viskunde_img

Kabeljauw uit de oven. Kabeljauw leent zich uitstekend voor heerlijke ovengerechten. De vis is niet alleen lekker en eindeloos te kruiden, maar ook super simpel om te maken. Je schuift hem even de oven in en hebt er geen omkijken meer naar je kabeljauw uit de oven. Je kunt de kabeljauw los of in de aluminiumfolie met ingrediënten bakken. De laatste optie zorgt ervoor dat de kabeljauw meer even gaart, en je hoeft minder hard je ovenschaal schoon te schrobben. Kabelkjauw kopen doen visliefhebbers bij Vislokaal!

Kabeljauw bakken uit de oven:

  • 01 Voorverwarmen Kabeljauw uit de oven. Verwarm de oven voor op 180 - 200 graden celcius en vet een ovenschaal in met boter of olijfolie. Let op: geen extra virgin gezien de lage ontbrandings temperatuur.
  • 02 Ingrediënten toevoegen Voeg onderstaande ingredienten gesneden toe:1 limoen in schijfjes, cherrytomaten, champions, gekneusde knoflook, rozemarijntakjes of laurierblaadjes en besprenkel met olijfolie.Schuif de ingrediënten helemaal naar de linker of rechterzijde van de ovenschaal.
  • 03 Kabeljauw plaatsen Smeer de kabeljauw in met boter of olijfolie aan beide zijde en plaats in de ovenschaal.Verdeel nu de opgeschoven ingrediënten (zie stap 2) om de kabeljauw heen. Als het even kan de citroentjes aan de onderkant. Kruid alles lekker met zeezout en peper.
  • 04 10 min bakken en dan 5-9 min Bak de kabeljauw ongeveer 10 minuten. Haal uit de oven, besprenkel met wat witte wijn en eventueel een mengsel van gebroken crackers en roomboter (of alleen roomboter).Zet de kabeljauw terug in de oven en bak nog 5-9 minuten tot de kabeljauw niet meer glazig is van binnen en eenvoudig uit elkaar valt.
  • 05 Serveren Serveer de kabeljauw op een bord en smullen maar.
cart image

Kabeljauw loin

Kabeljauw loin bestel je eenvoudig online bij Vislokaal. Snel en gekoeld in huis. BEKIJK Kabeljauw loin


Volg VISLOKAAL

Veilig betalen & Duurzaamheid

Lees onze nieuwsbrief